Bin Salman spøkte med bortføringsrykter om Hariri

Libanons statsminister Saad Hariri er på besøk i Riyadh, der rykter oppsto i fjor om at han ble bortført. Jeg håper det ikke skjer igjen, spøkte bin Salman. Foto: SPA/ AP / NTB scanpix
Libanons statsminister Saad Hariri er på besøk i Riyadh, der rykter oppsto i fjor om at han ble bortført. Jeg håper det ikke skjer igjen, spøkte bin Salman. Foto: SPA/ AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Libanons statsminister Saad Hariri er på besøk i Riyadh, der rykter oppsto i fjor om at han ble bortført. Jeg håper det ikke skjer igjen, spøkte bin Salman.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hariri vil være i kongeriket i to dager til, så jeg håper ikke det kommer rykter om en bortføring av ham, sa Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i en tale under en næringslivskonferanse i Riyadh torsdag.

Både bin Salman og publikum brøt ut i latter mens en smilende Hariri håndhilste på kronprinsen.

Da Hariri besøkte Riyadh i fjor, endte besøket i en TV-sendt tale der han kunngjorde sin avgang som statsminister, noe som satte i gang spekulasjoner om at Hariri ble anholdt av saudiarabiske myndigheter. Hariri trakk avgangen sin etter fransk mekling.

Analyse: Har Saudi-Arabias kronprins endelig gått for langt for Vesten?

Kunngjøringen ble sett på som et trekk fra bin Salman for å legge press på rivalen Iran og dets allierte i Midtøsten-regionen.

Tonen mellom Hariri og bin Salman virket torsdag gemyttlig, men den saudiarabiske kronprinsen er imidlertid under et enormt press som følge av drapet på regimekritiker Jamal Khashoggi på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul.

Saudiarabiske myndigheter har endret sin forklaring i Khashoggi-saken, fra å insistere på at journalisten forlot konsulatet til å innrømme at han ble drept der. Landet nekter imidlertid for at drapet var planlagt.

Aktuelt: Rouhani: – Utenkelig at Khashoggi ble drept uten USAs støtte

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden