Meny

Dødsdømt i Tennessee skal henrettes med elektrisk stol

Fengselsvokter Ricky Bell ved Riverbend Maximum Security Institution i Nashville viser fram fengselets henrettelseskammer med en elektrisk stol. Edmund Zagorski (63) skal etter planen henrettes i stolen 1. november. Bildet er fra 1999. Foto: Mark Humphrey / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Myndighetene i den amerikanske delstaten Tennessee planlegger å henrette en drapsdømt mann med elektrisk stol 1. november.

Edmund Zagorski (63) ble i 1984 dømt til døden for drap på to menn i forbindelse med narkohandel.

Dommen er ikke blitt fullbyrdet før nå, og Zagorskis advokater har kjempet en kamp i rettsvesenet for å unngå at han henrettes med giftsprøyte. De har argumentert med at giftblandingene som brukes, er smertefulle og en form for tortur.

Tidligere denne måneden ba Zagorski om å få dø i en elektrisk stol for å slippe gift. Søknaden ble først avslått, men en føderal dommer godtok å utsette henrettelsen slik at myndighetene kunne forberede bruk av en elektrisk stol.

Mandag ble det besluttet at henrettelsen skal finne sted 1. november, ifølge avisa The Tennessean.

Hvis planene ikke endres, blir Zagorski den andre som henrettes med elektrisk stol i Tennessee siden 1960.

(©NTB)

Populært