Meny

Fant sprengladning i postkasse nær Soros-bolig

Finansmannen George Soros har høstet hissig kritikk fra mange på ytre høyrefløy. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Politiet har funnet en sprengladning i en postkasse nær hjemmet til den omstridte mangemilliardæren George Soros i Bedford rett nord for New York.

En ikke navngitt person åpnet pakken med sprengladningen mandag ettermiddag, men uten at den eksploderte. Både det lokale politiet og FBIs bombegruppe rykket ut.

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger i saken, som nå etterforskes av FBIs antiterrorenhet. 

Den ungarskfødte liberale mangemilliardæren George Soros er en hatet mann av mange på ytre høyrefløy. Hans Open Society Foundations jobber med å fremme demokrati, menneskerettigheter og pressefrihet i ulike deler av verden.

Han er samtidig gjenstand for mange konspirasjonsteorier som motstandere har presentert uten bevis.

Ungarns statsminister Viktor Orbán anklaget tidligere i år Soros for å stå bak flommen av asylsøkere og migranter til Europa, og statsminister Benjamin Netanyahu har anklaget ham for å undergrave demokratiet ved å støtte menneskerettighetsorganisasjoner i Israel.

President Donald Trump langet også nylig ut mot Soros og hevdet at det var milliardæren som sto bak de massive protestene mot hans valg av ny høyesterettsdommer, Brett Kavanaugh.

Aktivister på sosiale medier publiserer ofte adressene til boliger Soros eier nord for New York, av og til kombinert med trusler.

Populært