Meny

Klesprodusenten Gilberto Benetton er død

Gilberto Benetton står bak en av verdens mest gjenkjennelige merker. Mandag døde han. Foto: Luca Bruno / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Medstifter av klesmerket Benetton, milliardæren Gilberto Benetton, er død. Han ble 77 år gammel.

Benetton døde mandag i sitt hjem i Treviso i Italia. Han etterlater seg to døtre og kona Lalla. Ifølge lokale medier skal han for kort tid siden ha blitt rammet av sykdom, men familien har ikke bekreftet dette.

I 1965 stiftet italieneren Benetton Group sammen med sine tre søsken. Søsknene sto bak mange av klesmerkets omstridte reklamekampanjer. I reklamene spilte klesmerket, også kjent som United Colours of Benetton, på betente globale samfunnsproblemer, som bilder av aidspasienter, homofile prester og imamer.

Benetton Group har i dag over 5.000 butikker verden over.

(©NTB)

Populært