Meny

Trump vil kutte bistanden til mellomamerikanske land

Honduranske migranter sover på et torg i byen Tapachula i Sør-Mexico. Flere tusen migranter vandrer nå gjennom Mexico mot den amerikanske grensen. Foto: Moises Castillo / AP / NTB scanpix

Donald Trump vil kutte bistanden til Honduras, El Salvador og Guatemala, fordi han mener landene ikke har gjort nok for å hindre at innbyggere flykter til USA.

– Guatemala, Honduras og El Salvador har ikke klart å hindre folk i å forlate landene deres og komme ulovlig til USA. Vi vil nå begynne å stoppe, eller vesentlig redusere, den enorme bistanden som gis til dem, skriver Donald Trump på Twitter mandag.

Utspillet kommer etter nyheten om at en karavane med rundt 3.000 mennesker nå vandrer gjennom Mexico mot den sørlige grensen til USA. Flere av dem har kommet seg forbi en sperring satt opp av mexicansk politi ved grensen mellom Mexico og Guatemala.

Trump har tidligere truet med å kutte bistanden til de tre landene, men i utspillet mandag er tonen skjerpet.

Det er i utgangspunktet Kongressen som må godkjenne eventuelle endringer i bistanden. Kongressen skal etter planen ikke samles igjen før etter mellomvalget om to uker.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært