Brasils presidentkandidat anklages for valgfusk av motstanderen

Arbeiderpartiets presidentkandidat Fernando Haddad, her etter en tale i São Paulo, ligger langt etter den høyreradikale kandidaten Jair Bolsonaro foran valget 28. oktober. Foto: AP / NTB scanpix
Arbeiderpartiets presidentkandidat Fernando Haddad, her etter en tale i São Paulo, ligger langt etter den høyreradikale kandidaten Jair Bolsonaro foran valget 28. oktober. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fernando Haddad anklager motstanderen Jair Bolsonaro, den høyreradikale favoritten til å vinne valget, for valgfusk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen om presidentembetet i Brasil har for alvor begynt å tilspisse seg før valget neste helg. Haddad anklager nå Bolsonaro og hans team for å betale selskap for å spre usanne meldinger for å svekke hans rykte.

Haddad mener dette er brudd på landets valgkampfinansieringslov.

– Motstanderen har begått en kriminell handling for å skaffe seg en fordel, sier Haddad, som representerer landets arbeiderparti.

Reaksjonen kommer i lys av en avsløring gjort av den brasilianske avisen Folha de São Paulo, som viste at bedrifter hadde inngått kontrakter verdt opp til 24 millioner kroner om å sende meldinger om Haddad via meldingstjenesten WhatsApp.

Aktuelt: Bolsonaro oppildner til vold, sier motstanderen hans

Bolsonaros advokat avviser anklagene og sier i en uttalelse at det ikke finnes noen bevis på at det er Bolsonaro og hans team som står bak.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også forrige uke kom Haddad med anklager mot Bolsonaro, hvor han anklagde motstanderen for å oppildne til vold.

28. oktober går brasilianerne til urnene for å stemme over hvem de ønsker skal bli landets nye president. Det er høyreradikale Bolsonaro som ligger an til å vinne valget med 58 prosent av stemmene, mot 42 prosent for Haddad, viser meningsmålinger.

Aktuelt: Brasil opplever en flom av falske nyheter