Medier: Tyrkisk politi søker etter Khashoggis levninger utenfor Istanbul

Tyrkisk politi utenfor det saudiarabiske konsulatet i Istanbul torsdag morgen. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB scanpix
Tyrkisk politi utenfor det saudiarabiske konsulatet i Istanbul torsdag morgen. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkisk politi leter etter levninger av antatt døde Jamal Khashoggi i et skogsområde utenfor Istanbul og i en by ved Marmarahavet, melder medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til fredag utvidet politiet i Tyrkia etterforskningen av Khashoggi-saken til også å gjelde skogsområdet Belgard nord for Istanbul og byen Yalova, 90 kilometer sørøst for Istanbul, får Reuters opplyst fra to anonyme kilder i det tyrkiske politiet.

Nyhetsbyrået får også opplyst at det er etterforskningen som har ført til at politiet mistenker at levningene av den antatt døde journalisten er i disse områdene. Anonyme tyrkiske kilder hevder han ble drept og partert.

Les også: Flere organisasjoner krever at FN etterforsker Khashoggi-saken

Sky News sitter på de samme opplysningene, og melder at etterforskere skal ha sporet biler som forlot konsulatet den dagen journalisten forsvant.

Nyhetsbyråets kilder opplyser også at etterforskerne har hentet «mange prøver» fra undersøkelsene i det saudiarabiske konsulatet og den saudiarabiske konsulens residens. Disse skal gjennomgås og analyseres, med tanke på å påvise spor av Khashoggis DNA.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Khashoggi forsvant for over to uker siden da han gikk inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul. Torsdag opplyste USAs president Donald Trump at det ser ut til at journalisten er død.

Saudi-Arabia nekter for å ha noe med Khashoggis forsvinning å gjøre.

Les også: Avis: Amerikansk etterretning knytter bin Salman til angivelig journalistdrap