Tyrkisk politi undersøkte Saudi-Arabias konsulat på nytt

Tyrkisk politi utenfor den saudiarabiske konsulens residens onsdag kveld. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkisk politi utenfor den saudiarabiske konsulens residens onsdag kveld. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkiske etterforskere har forlatt det saudiarabiske konsulatet i Istanbul etter å ha gjort nye Khashoggi-undersøkelser natt til torsdag, melder Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsbyrået siterer et vitne som så etterforskerne kjøre vekk fra stedet tidlig torsdag morgen.

Ifølge vitnet gjorde etterforskerne blant annet undersøkelser av hagen utenfor bygningen.

Også natt til tirsdag ble det gjort en ransakelse av konsulatet, hvor journalisten Jamal Khashoggi forsvant for over to uker siden. Under den åtte timer lange ransaking ble det funnet giftige substanser som var blitt «malt over», ifølge Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

Onsdag gikk politiet også inn i den saudiarabiske konsulens residens. Dagen før forlot konsul Mohammed al-Otaibi Istanbul i et fly med kurs for Riyadh, ifølge tyrkiske medier.

Saudi-Arabia nekter for å ha noe med forsvinningen til journalisten å gjøre. Kronprins Mohammed bin Salman lovet imidlertid USAs utenriksminister Mike Pompeo, under et møte tirsdag, at alle fakta i saken skal på bordet.

Ifølge tyrkiske tjenestemenn ble Khashoggi, som har skrevet en rekke kritiske kommentarartikler i Washington Post om bin Salmans regime, drept på konsulatet. Khashoggi skulle til konsulatet for å hente dokumenter for å få annullert et tidligere ekteskap og for å kunne gifte seg med sin tyrkiske forlovede.