Etterlyst narkotikabaron pågrepet i Spania

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spansk politi har pågrepet en av landets mest ettersøkte narkotikasmuglere etter at han nylig dukket opp i en musikkvideo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Francisco Tejon, som er leder for smuglerorganisasjonen «Los Castanas» sammen med sin bror Antonio, ble pågrepet i byen La Linea de la Concepcion på grensen til Gibraltar.

Ifølge spansk politi driver organisasjonen hovedsakelig med hasjsmugling over Gibraltarstredet.

Politiet ble oppmerksom på Tejon da han var å se i en musikkvideo til reggaeton-artisten Clase-A. Musikkvideoen viser Tejon som smilende stiger ut av en luksusbil og inntar et hus fulgt av bikinikledde kvinner rundt et svømmebasseng, før han trer inn i et rom hvor en kvinne venter på ham. Videoen skapte store diskusjoner da den ble publisert på sosiale medier, noe som førte til at artisten senere fjernet videoen fra sin Youtube-kanal.

Smuglervirksomhet forekommer i økende grad i den sørlige delen av Spania, som er et område preget av stor arbeidsledighet. Rundt 40 prosent av all narkotika som blir smuglet inn i landet, kommer inn via byen La Linea de la Concepcion, ifølge landets innenriksminister.

Totalt finnes det ifølge spansk politiet rundt 30 smuglerorganisasjoner med mer en 3.000 medlemmer som opererer i regionen.