Indisk hindutempel åpner dørene for kvinner

På dette bildet fra 2015 er plassen foran Sabarimala-tempelet i Kerela full av hindupilegrimer, alle menn. Nå har indisk høyesterett bestemt at også kvinner skal få adgang til tempelet. Det har ført til store protester. Foto: AP / NTB scanpix
På dette bildet fra 2015 er plassen foran Sabarimala-tempelet i Kerela full av hindupilegrimer, alle menn. Nå har indisk høyesterett bestemt at også kvinner skal få adgang til tempelet. Det har ført til store protester. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Indisk politi skjerper sikkerheten rundt et hindutempel sør i India etter massive protester mot at kvinner skal få tilgang til tempelet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I flere hundre år har kvinner blitt nektet tilgang til det gamle tempelet Sabarimala i Kerala-provinsen. Men i slutten av september konkluderte indisk høyesterett med at forbudet var grunnlovsstridig.

Opphevingen av kvinneforbudet har blitt møtt med massive protester, noe som har gjort at politiet onsdag skjerpet sikkerheten og utplasserte store politistyrker på tempelplassen.

Flere kvinnelige troende og journalister ble stoppet av demonstranter og medlemmer fra radikale hindugrupper da de forsøkte å ta seg fram til tempelet.

Elleve personer har blitt pågrepet for forsøk på å stoppe de kvinnelige tilhengerne og journalistene. Ifølge en politiinspektør ble totalt rundt 500 politibetjenter, inkludert 100 kvinner, utplassert på tempelplassen.

– Vi er fullt utstyrt til å håndtere situasjonen. Landets lov vil bli håndhevet, og vi vil sikre at alle tilhengere får en trygg passasje inn til tempelet, uttalte politiinspektøren.