EU-land forbereder seg på brexit uten avtale

Danmarks utenriksminister Anders Samuelsen sier landet forbereder seg på at Storbritannia kan forlate EU uten en avtale. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Danmarks utenriksminister Anders Samuelsen sier landet forbereder seg på at Storbritannia kan forlate EU uten en avtale. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flere EU-land er nå i gang med forberedelser til at Storbritannia kan komme til å forlate unionen uten en avtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er godt i gang. Alle er involvert arbeidet, og vi er naturligvis nødt til å gjøre dette arbeidet, sier Danmarks utenriksminister Anders Samuelsen.

Flere europa- og utenriksministere i EU var tirsdag samlet i Luxembourg for å holde møter blant annet om brexit.

Fra møtet kom det meldinger om at flere land er i gang med å forberede seg på at Storbritannia kan komme til å forlate unionen uten en avtale. EU-president Donald Tusk sa mandag at et scenario uten avtale er mer sannsynlig enn noen gang tidligere.

Sveriges EU-minister sier at også de er i gang med forberedelsene.

– Vi må forberede oss på risikoen for at det blir en «no deal». Vi har derfor tatt i bruk verktøy i Sverige så bedriftene kan håndtere dette, sier Ann Linde.

Også Tyskland og Frankrike sier at de jobber med løsninger som kan iverksettes dersom Storbritannia forlater unionen uten at forhandlingene med EU om en «skilsmisseavtale» fører fram.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært