Tyrkisk politi skal ransake den saudiarabiske konsulens residens

Tyrkisk politi gikk mandag inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i forbindelse med Khashoggi-etterforskningen. Nå sier en anonym kilde at også residensen til konsulen skal gjennomsøkes. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB scanpix
Tyrkisk politi gikk mandag inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i forbindelse med Khashoggi-etterforskningen. Nå sier en anonym kilde at også residensen til konsulen skal gjennomsøkes. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet i Istanbul skal ransake residensen til den saudiarabiske konsulen i Istanbul i forbindelse med Khashoggi-etterforskningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene kommer fra en anonym kilde i Tyrkias utenriksdepartement, men det er foreløpig ikke klart når residensen skal ransakes.

Tyrkisk politi gjennomsøkte mandag Saudi-Arabias konsulat i Istanbul i åtte timer som ledd i etterforskningen av hva som har skjedd med journalisten Jamal Khashoggi.

Han forsvant etter å ha gått inn i konsulatet 2. oktober. Kilder i det tyrkiske statsapparatet hevder Khashoggi ble avhørt, mishandlet, drept og partert av saudiarabiske agenter inne på konsulatet, men Saudi-Arabia avviser anklagene.

Tirsdag sa FNs menneskerettighetssjef Michelle Bachelet at saudiarabiske diplomater i Tyrkia bør bli fratatt sin diplomatiske immunitet umiddelbart.

– Ifølge Folkeretten er både bortføring og drap veldige alvorlige lovbrudd, og immunitet burde ikke bli brukt for å hindre etterforskningen av hva som har skjedd og hvem som er ansvarlig, sa Machelet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært