Aker BioMarine bygger nytt fartøy i Kina

Det norske selskapet Aker BioMarine bygger sitt nye forsyningsfartøy i Kina. Dette er den andre nybyggingen selskapet investerer i i løpet av de siste to årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prosjektet, med norske leverandører og et kinesisk verft som foreløpig ikke er offentliggjort, omfatter konstruksjonen og endelig montering av fartøyet innen desember 2020.

Ved å erstatte sitt eksisterende forsyningsfartøy La Manche, bygges det nye skipet med ny energibesparende og miljøvennlig teknologi. Det er designet for å møte kravene til krillhøsting og de utfordrende forholdene i Antarktis.

Det første fartøyet, krilltråleren Antarctic Endurance, sjøsettes tidlig neste år.

Samarbeidsavtalen mellom Aker BioMarine og China Overseas Development Association (CODA) sammenfaller med kongeparets besøk i Kina.

– Dette er starten på et unikt samarbeid som kombinerer nyskapende teknologier og høyteknologisk kompetanse fra både norske og kinesiske selskaper, sier administrerende direktør Matts Johansen i Aker BioMarine i en pressemelding.

CODAs styreleder Hu Wiping fremhever også betydningen av avtalen.

– Vi er glade for å se relasjonene mellom Kina og Norge styrkes og skaper vinn-vinn-løsninger og gjensidige fordeler. Aker BioMarines plan om å bygge et toppmoderne forsyningsfartøy i Kina viser samarbeidsånden mellom de to nasjonene, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært