Mattis: – Jeg er på Trumps lag

USAs forsvarsminister Jim Mattis snakker med reportere utenfor Pentagon i Washington. President Donald Trump utelukker ikke at den pensjonerte generalen kan gi seg som forsvarsminister. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
USAs forsvarsminister Jim Mattis snakker med reportere utenfor Pentagon i Washington. President Donald Trump utelukker ikke at den pensjonerte generalen kan gi seg som forsvarsminister. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs forsvarsminister Jim Mattis avviser at han har diskutert sin mulige avgang med president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et lengre intervju med CBS, som ble publisert søndag, fikk Trump spørsmål om han ønsket at Jim Mattis skulle gi seg i jobben som forsvarsminister.

I intervjuet utelukket ikke Trump muligheten for at den pensjonerte generalen går av.

– Det kan være at han gjør det. Jeg vil si han er en slags demokrat, hvis du vil vite sannheten, svarte den amerikanske presidenten.

Tirsdag var Mattis på vei til Vietnam for å møte den vietnamesiske forsvarsministeren. På flyet poengterte Mattis, overfor en journalist, at han spiller på lag med Trump.

– Vi har aldri snakket om at jeg skal gå, la han til.

Spørsmålet om Mattis' framtid dukket opp etter at Trump antydet at det snart kunne bli endringer i regjeringen hans. Senest forrige uke ble det endringer da USAs FN-ambassadør Nikki Haley forlot sin post.

Mattis ses på som et av de stødigste, men samtidig mest uavhengige medlemmene av Trumps regjering. Ved flere tilfeller har han fungert som en slags motvekt til presidenten når sistnevnte går kraftig ut mot sine allierte.

– General Mattis er en bra fyr. Vi kommer godt overens. Det kan være han drar. Jeg mener, på et eller annet tidspunkt drar jo alle, sa Trump i intervjuet.

– Jeg har flere folk som står klare til å tre inn, og som ville gjort en fenomenal jobb, la han til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært