Senator legger fram DNA-bevis – utfordrer Trump til å gjøre opp for seg

<p>Senatoren Elizabeth Warren vil at Donald Trump skal gjøre opp for seg.</p>
Senatoren Elizabeth Warren vil at Donald Trump skal gjøre opp for seg. Foto: NTB scanpix

Den demokratiske senatoren Elizabeth Warren har nå DNA-bevis på at hun har urfolksgener. Donald Trump har lovet penger hvis hun kunne bevise påstanden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg vil gi 1 million dollar til din favorittstiftelse, betalt av Trump, hvis du tar testen og den viser at du er indianer, uttalte Trump i juli.

Warren la mandag fram DNA-bevis. Mesteparten av slektstavla viser europeisk blod, men det er også nordamerikansk urfolksblod i genene, ifølge analysen som er gjennomført av professor Carlos Bustamente ved Stanford University.

De indianske genene dukket opp på slektstavla for seks-ti generasjoner siden og ser ut til å stemme overens med Warrens tidligere uttalelser om at en tipptippoldemor var i hvert fall delvis av indiansk avstamning.

Warren sendte mandag en påminnelse via Twitter til Trump, der hun fortalte at National Indigenous Women's Resource Center skal få pengene.

– Send dem din sjekk på 1 million dollar, skrev hun.

Etterpå ble Trump spurt av journalister om DNA-testen. Han svarte avvisende: «Hvem bryr seg?".

Deretter ble presidenten defensiv da han ble spurt på nytt om pengebeløpet.

– Jeg sa ikke det. Du bør lese det igjen, svarte Trump.

Trump har flere ganger gjort narr av Massachusetts-senatoren og kalt henne «Pocahontas». Han har anklaget henne for å lyve om å ha indianergener for å kunne oppnå fordeler gjennom karrieren.

Warren sa i et intervju med AP for seks år siden at hun og hennes brødre var blitt fortalt om denne delen av slektshistorien av foreldrene Don og Pauline Herring.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært