Kinesisk nettkjendis pågrepet for å ha «fornærmet» nasjonalsangen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 20 år gammel kineser som følges av flere titalls millioner mennesker på internett, er pågrepet av politiet i Shanghai for å ha «fornærmet» nasjonalsangen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Yang Kaili framførte nasjonalsangen på en direktesendt opptreden på strømmeplattformen Huya mens hun viftet med armene. Hendelsen fant sted 7. oktober. Lørdag ble hun pågrepet. Hun må sone fem dager.

– Nasjonalsangen er et symbol på landet. Alle borgere bør respektere den og ivareta dens verdighet, heter det i en uttalelse fra Shanghai-politiet.

– Strømmetjenester er ikke hevet over loven. Loven og moral standard gjelder like fullt der, opplyser politiet videre.

Huya fjernet opptaket og stengte kanalen hennes. Yang, som også er kjent som Li Ge, har i etterkant også offentlig beklaget opptredenen, melder BBC.

– Nasjonalsangen er høytidelig og burde ikke framføres fra et rom der man strømmer på nettet, skriver Yang i en melding til sine følgere på den kinesiske Twitter-lignende plattformen Weibo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil stanse all strømming, jeg vil stramme meg opp, trekke lærdom fra den bitre hendelsen, reflektere dypt og fullt ut godta opptrening i patriotisme og politisk ideologi, skriver hun.

Loven hun er dømt etter, ble innført i fjor høst. Den åpner for at man kan bli dømt til opptil 15 dagers fengsel hvis man framfører nasjonalsangen på en respektløs måte.