Hillary Clinton: Bill misbrukte ikke makt overfor Monica Lewinsky

<p>Bill Clinton forsvares av kona Hillary.</p>
Bill Clinton forsvares av kona Hillary. Foto: John Locher / AP

– Hun var en voksen person, sier Hillary Clinton.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med CBS sier Hillary Clinton at ektemannen Bill ikke misbrukte makt overfor Monica Lewinsky da hun som ung og ukjent praktikant i Det hvite hus hadde et forhold med daværende president Clinton.

– Hun var en voksen person, sier Hillary Clinton bestemt, ifølge CNN.

Bill Clinton er 27 år eldre enn Lewinsky, som var i midten av 20-årene da hun var praktikant i Det hvite hus mot slutten av 90-tallet.

På spørsmål om ektemannen Bill burde gått av som president som følge av affæren med Lewinsky, svarer Hillary Clinton følgende:

– Absolutt ikke.

Fant sæd på kjolen

En omfattende gransking av Clinton for eiendomsinvesteringer, håndtering av hemmelige dokumenter og seksuell trakassering, toppet seg med Lewinsky-affæren.

Presidenten nektet for å ha hatt sex med Lewinsky, men ga seg da hans sæd ble funnet på kjolen hennes. Han innrømmet overfor en jury å ha hatt et upassende forhold til den mye yngre kvinnen.

Monica Lewinsky mener at hun ble utsatt for grovt maktmisbruk, men vil ikke fraskrive seg sin del av ansvaret for det som skjedde mellom henne og Bill Clinton for 20 år siden. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Monica Lewinsky mener at hun ble utsatt for grovt maktmisbruk, men vil ikke fraskrive seg sin del av ansvaret for det som skjedde mellom henne og Bill Clinton for 20 år siden. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Tidligere i år skrev Lewinsky, som i dag er 45 år gammel, et innlegg i magasinet Vanity Fair. I innlegget påpekte Lewinsky hvordan hun har endret syn på affæren som gjorde henne berømt for 20 år siden.

Hittil har hun sett på det som et forhold basert på samtykke, men MeToo-kampanjen har forandret på det.

– Han var min sjef og den mektigste mannen på kloden. Han var 27 år eldre enn meg og burde visst bedre, skrev Lewinsky.

Hun mener i dag at hun var et offer for maktmisbruk, men skrev samtidig at det hele er komplisert og at hun ikke forsøker å fraskrive seg sin del av ansvaret for det som skjedde.

(Se video: Forbannet Lewinsky forlot intervju)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært