– Tyrkia skal gjennomsøke Saudi-Arabias konsulat i ettermiddag

Jamal Khashoggi har vært savnet siden han gikk i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober. Foto: Hasan Jamali / AP / NTB scanpix
Jamal Khashoggi har vært savnet siden han gikk i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober. Foto: Hasan Jamali / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyrkiske myndigheter skal i ettermiddag gjennomsøke det saudiarabiske konsulatet i Istanbul som ledd i etterforskningen av forsvinningen til Jamal Khashoggi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser en tyrkisk kilde til nyhetsbyrået AP.

– Det er ventet at gjennomsøkingen skal skje mot kvelden, sier kilden, som ikke ønsker å bli navngitt.

Søndag diskuterte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Saudi-Arabias konge Salman forsvinningen for første gang. Diskusjonen skal blant annet ha omhandlet spørsmålet om å opprette en felles arbeidsgruppe for å utrede omstendighetene rundt forsvinningen.

Den saudiarabiske journalisten og dissidenten Jamal Khashoggi har vært savnet siden han gikk inn på konsulatet 2. oktober for å ordne med noen dokumenter.

Khashoggi har skrevet kommentarartikler i Washington Post med kritikk av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman. Han har bodd i selvvalgt eksil i USA siden i fjor, men har tidligere jobbet som journalist i hjemlandet og som rådgiver for saudiarabiske myndigheter.

Tyrkiske myndigheter mener han ble torturert og drept inne på konsulatet, noe Saudi-Arabia benekter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært