Flere investorer boikotter konferanse i Saudi-Arabia

Forsvinningen til den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi har skapt sterke reaksjoner, og flere vestlige investorer boikotter nå en konferanse i Saudi-Arabia. Foto: AP / NTB scanpix
Forsvinningen til den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi har skapt sterke reaksjoner, og flere vestlige investorer boikotter nå en konferanse i Saudi-Arabia. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

JP Morgans sjef Jamie Morgan og Fords sjef Bill Ford trekker seg fra en investeringskonferanse i Saudi-Arabia som følge av forsvinningen til Jamal Khashoggi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra før har en rekke medie-sponsorer av konferansen, som CNN, CNBC, Financial Times og New York Times trukket seg, i tillegg til næringslivstopper som Uber-sjef Dara Khosrowshahi, AOL-grunnlegger Steve Case og Virgin-eier Richard Branson.

IMF-sjef Christine Lagarde og USAs finansminister bekreftet imidlertid i helgen at de skal delta, selv om Lagarde uttrykte sin forferdelse over forsvinningen til Khashoggi.

Konferansen var planlagt som en glitrende introduksjon til kronprins Mohammed bin Salmans storslåtte planer om å åpne landet opp for nye investeringer og finne nye bein å stå på den oljeavhengige økonomien.

De skarpe internasjonale reaksjonene på forsvinningen til Khashoggi har åpenbart kommet overraskende på bin Salman, men Saudi-Arabia har slått tilbake ved å true med tøffe reaksjoner på alle sanksjoner som måtte bli iverksatt mot landet.

Spesielt sikter de til reaksjonene i USA, der president Donald Trump har varslet streng straff om det viser seg at Saudi-Arabia er skyldig i drap på Khashoggi.

Flere republikanske senatorer har varslet at Kongressen vil reagere om ikke Trump gjør det, blant annet med forbud mot våpensalg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært