Riksdagens leder tar ny runde med partilederne

Riksdagens leder, talmann Andreas Norlén, vil mandag ha nye møter med de svenske partilederne for å stake ut en videre kurs for å skaffe landet en ny regjering.
Riksdagens leder, talmann Andreas Norlén, vil mandag ha nye møter med de svenske partilederne for å stake ut en videre kurs for å skaffe landet en ny regjering. Foto: Stina Stjernkvist/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Riksdagens leder, talmann Andreas Norlén, vil mandag ha nye møter med de svenske partilederne for å stake ut en videre kurs for å skaffe landet en ny regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer etter at Moderaternas partileder Ulf Kristersson søndag varslet at han inntil videre gir opp forsøket på å danne en borgerlig regjering.

– Jeg har besluttet å innby øvrige partiledere til en ny talmannsrunde i morgen for å fortsette samtalene om hvordan vi skal gå videre, sa Norlén på en pressekonferanse samme dag.

– Jeg kommer til å spørre partilederne hvordan de ser på situasjonen, hvilke konklusjoner de har trukket og hvordan de ser på situasjonen videre – hvem de mener bør få oppdraget med å sondere mulighetene for å danne regjering.

Norlén fikk spørsmål om hvorfor han ikke allerede nå gir sonderingsoppdraget videre til Socialdemokraternas leder Stefan Löfven.

Bakgrunn: Kristersson gir opp å danne regjering i Sverige nå

– Jeg er en litt firkantet jurist som liker å holde på formene. Vi skal ha en ny talmannsrunde, samråde med partilederne. Det er den modellen vår svenske form for regjeringsdannelse bygger på, svarte han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært