Trump skamroser McConnell på valgmøte

President Donald Trump hyller senator Mitch McConnell på et valgmøte i Kentucky.
Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
President Donald Trump hyller senator Mitch McConnell på et valgmøte i Kentucky. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Donald Trump skamroste lørdag senator Mitch McConnell for rollen han spilte med å få Brett Kavanaugh godkjent som dommer i høyesterett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På et valgmøte i McConnells hjemstat Kentucky sa Trump at det var takket være McConnells politisk tøffhet og skarphet at Kavanaugh ble godkjent.

Kavanaugh inntok denne uka sin plass blant de ni høyesterettsdommerne etter å ha slått tilbake anklager om seksuelle overgrep mens han var ungdom.

Han avviste med stor intensitet alle anklager, og Trump og McConnell ga ham full støtte. Deres agenda var å opprette et konservativt flertall i høyesterett.

– Vi støttet ham hele veien fordi vi vet hva som er fakta, sa Trump om seg selv og McConnell.

– Ingen er tøffere. Ingen er smartere. Han nektet å la seg presse av den skammelige kampanjen til de radikale demokratene for personlig og politisk ødeleggelse, sa han.

– Han sto imot den rasende venstrevridde mobben. Han blunket ikke og så seg aldri tilbake og ga oss en mann som kommer til å bli en av våre helt store høyesterettsdommere, sa Trump videre.

McConnell gjengjeldte rosen og ba presidenten fortsette å nominere høyesterettsdommere, «så skal vi fortsette å godkjenne dem».

Trump fløy til Kentucky for å gi sin støtte til den republikanske kongressrepresentanten Andy Barr som står midt i en hard kamp med den demokratiske utfordreren Amy McGrath, en tidligere jagerflypilot.

Kretsen i Kentucky er en av dem Demokratene håper å vinne for å få flertall i Representantenes hus ved mellomvalget i november. Trump er for tiden stadig på farten for å støtte republikanske kandidater rundt om i USA.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært