17 bekreftet omkommet etter at Michael rammet USA

Et luftfoto viser ødeleggelsene i Mexico Beach i Florida etter at orkanen Michael rammet området. Redningsmannskaper har funnet nok en person omkommet i ruinene. Foto: Bronte Wittpenn / AP / NTB scanpix
Et luftfoto viser ødeleggelsene i Mexico Beach i Florida etter at orkanen Michael rammet området. Redningsmannskaper har funnet nok en person omkommet i ruinene. Foto: Bronte Wittpenn / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre dager etter at orkanen Michael rammet Florida med full kraft, er dødstallet steget til 17. Redningsmannskapene leter fortsatt etter ofre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsmannskapene har blant annet funnet en død person i småbyen Mexico Beach i Florida. Byen ble lagt nesten fullstendig i ruiner av orkanen Michael.

– Vi har en bekreftet omkommet, og jobber nå for å finne ut om det er flere, sier Miamis brannsjef Joseph Zahralban, som leder en redningsenhet som har gått inn i det hardt rammede lokalsamfunnet.

Den døde er en eldre mann som ble funnet flere hundre meter fra huset sitt.

Letemannskapene bruker hunder for å lete etter ofre. De forsøker nå å finne ut om den omkomne var alene, eller om vedkommende forsøkte å søke ly for orkanen sammen med familien.

Mannskapene har nå lett i to dager i ruinene i Mexico Beach. Byen ble truffet med full kraft da kategori-4-orkanen traff land, og kraftig stormflo og ekstrem vind knuste hele kvartaler.

Michael var en av de kraftigste orkanene som noen gang har truffet land i USA. De fleste i Mexico Beach hadde evakuert før orkanen rammet, men enkelte valgte likevel ikke å reise.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er meldt om døde i fire forskjellige delstater, og myndighetene frykter tallet vil øke.

– Jeg håper vi ikke vil se en dramatisk økning, men jeg har grunn til å tro at vi ennå ikke har kommet oss inn i noen av de hardest rammede områdene, sier leder i den føderale kriseetaten FEMA, Brock Long. Myndighetene regner med at det kan ta ti dager å få oversikt over skadeomfanget.