IS bortførte hundrevis fra syrisk flyktningleir

Flere hundre personer er bortført av IS-krigere fra en flyktningleir øst i Syria. Det skjedde da IS gikk til motangrep mot amerikanskstøttede styrker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjonen mot leiren skjedde fredag, og ekstremistene tok med seg mer enn 100 familier, blant dem slektninger av IS-avhoppere og IS-krigere som er drept i kamper, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Flere krigere fra den kurdisk-ledede gruppa Syrian Democrati Forces (SDF) ble drept i forsøket på å forsvare leiren. Kampene varte i flere timer, opplyser SOHR.

Amerikanskstøttede SDF innledet en stor offensiv 10. september mot en del av Eufrat-dalen rundt byen Hajin, hvor det anslagsvis skal oppholde seg rundt 3.000 islamistiske ekstremister. De har imidlertid lidd store tap i operasjonen, som har luftstøtte fra koalisjonen mot IS, ledet av USA.

Siden onsdag er 37 medlemmer av SDF drept i motangrep fra IS, ifølge SOHR. De oppgir tapstallet på IS' side til 58, de fleste av dem i luftangrep.

– IS presser på i Hajin-området, mens SDF kjemper for å holde dem tilbake med støtte fra den internasjonale koalisjonen, opplyser SOHR-leder Rami Abdelrahman.

En vedvarende sandstorm har imidlertid gjort det vanskelig å gjennomføre angrep mot IS fra lufta i området.

Siden starten av offensiven for en drøy måned siden er 176 SDF-krigere og 325 IS-medlemmer drept i kampene, ifølge SOHRs tall.

Les også: IS-offeret som overlevde og krever rettferdighet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært