Taliban bekrefter møte med amerikansk utsending

Zalmay Khalilzad, som i dag er USAs spesialutsending til Afghanistan, på et bilde fra 2009.
Zalmay Khalilzad, som i dag er USAs spesialutsending til Afghanistan, på et bilde fra 2009. Foto: Mary Altaffer / AP/NTB Scanpix

Taliban-bevegelsen opplyser at den har møtt representanter fra USA for å diskutere en slutt på konflikten i Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet mellom Taliban-representanter og den amerikanske spesialutsendingen Zalmay Khalilzad fant sted i Qatar fredag, ifølge en Taliban-uttalelse sendt til journalister. Også flere andre amerikanske tjenestemenn hevdes å ha deltatt i samtalene.

Dette skal være første gang Taliban offisielt bekrefter samtaler med USA. Den amerikanske ambassaden i Kabul har så langt ikke kommentert opplysningene.

Taliban-talsmannen Zabihullah Mujahid sier de hadde «generelle diskusjoner» med Khalilzad, som har fått i oppdrag å finne en forhandlingsløsning på den langvarige konflikten i Afghanistan.

Les også: Valgkampen starter i Afghanistan

Khalilzad var lørdag i Afghanistans hovedstad Kabul, hvor han møtte president Ashraf Ghani og hans regjeringsrådgiver Abdullah Abdullah.

I 2001, få uker etter 11. september-angrepet, sto USA i spissen for en invasjon som styrtet det afghanske Taliban-regimet og hjalp en opprørsallianse til makten. Siden den gang har Taliban vært i væpnet konflikt med både afghanske regjeringsstyrker og amerikanske og andre internasjonale styrker i landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært