Sju palestinere drept på Gazastripen

Palestinske demonstranter bærer bort en mann som ble skutt av israelske soldater ved grensegjerdet.
Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix
Palestinske demonstranter bærer bort en mann som ble skutt av israelske soldater ved grensegjerdet. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sju palestinere er drept av israelske kuler i nye protester ved grensa mellom Gazastripen og Israel, melder det Hamas-kontrollerte helsedepartementet i Gaza.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den israelske hæren sier at rundt 15.000 palestinere samlet seg langs grensa fredag kveld, der de brente bildekk og kastet steiner, eksplosiver og granater.

Flere palestinere ble skutt og drept av israelske soldater da de klatret på grensegjerdet og sprengte en åpning i gjerdet, og et 20-tall palestinere tok seg gjennom hullet, ifølge den israelske hæren. Israelerne vil ikke si hvor mange som ble drept.

Ifølge talsmannen til helsedepartementet i Gaza, Ashraf al-Qedra, er ytterligere 252 mennesker såret, deriblant ti mindreårige.

Fredag kveld ga Israels forsvarsdepartement ordre om en umiddelbar stans i leveransene av drivstoff til Gazastripen som følge av den nye uroen. Ordren kommer få dager etter at en FN-støttet avtale som skulle gi Gazastripen drivstoff fra Qatar, trådte i kraft.

Minst 205 palestinere er drept av israelsk ild siden demonstrasjonene begynte på Gazastripen 30. mars. De fleste er drept ved grensegjerdet, mens noen også er blitt truffet av granatild og i luftangrep andre steder på Gazastripen.

Protestene er rettet mot den israelske blokaden som har gjort levekårene på Gazastripen svært vanskelige. Palestinerne protesterer også mot at de ikke får reise tilbake til steder som palestinerne flyktet fra for 70 år siden, og som nå er en del av Israel.

Personvernpolicy