FN kritiseres for nye medlemmer i menneskerettsrådet

Bahrain, Kamerun og Filippinene er blant land som er valgt inn i FNs menneskerettighetsråd. Det har utløst krass kritikk fra menneskerettighetsorganisasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt en tredel av de 47 setene i Menneskerettighetsrådet, som er basert i Genève, sto åpne for perioden 2019 til 2022, og det trengs 97 stemmer av FNs 193 medlemsland for å bli valgt.

Flere av de innvalgte landene er selv anklagd for grove brudd på menneskerettighetene, og Human Rights Watch oppfordret medlemslandene til ikke å velge inn Filippinene og Eritrea på grunn av deres særdeles grove brudd på menneskerettighetene.

På Filippinene har president Rodrigo Duterte utløst en krig mot narkotika der han har latt politiet drepe minst 4.000 narkoselgere og rusmisbrukere, og Eritrea har ikke hatt valg siden 1993 og har en lov om militærtjeneste uten slutt.

Human Rights Watch uttrykker også bekymring for at Bahrain og Kamerun ble valgt. Begge er kjent for grove brudd på menneskerettighetene.

USA trakk seg i fjor fra Menneskerettighetsrådet etter å ha anklagd organisasjonen for hykleri for å velge inn land som er skyldig i brudd på menneskerettighetene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært