Britisk prinsesse giftet seg i Windsor Castle

VIDEO: Dronning Elizabeths barnebarn, prinsesse Eugenie av York giftet seg i Windsor med sin Jack Brooksbank.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Eugenie, et av barnebarna til Storbritannias dronning Elizabeth, giftet seg fredag med kjæresten Jack Brooksbank.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bryllupet fant sted i det kongelige kapellet i Windsor Castle, noen mil utenfor London. Både Elizabeth (92) og hennes ektemann prins Philip (97) var til stede.

Det var også supermodellen Kate Moss, sangeren Robbie Williams og andre kjendiser. Den verdenskjente tenoren Andrea Bocelli sang «Ave Maria» etter vielsen.

Les også: Stadig flere vil beholde kongehuset

Eugenie (28) er datter av prins Andrew og hans tidligere kone Sarah Ferguson. Brooksbank (32) er en av sjefene for tequila-selskapet Casamigos, og han ledet tidligere en kjent nattklubb i London.

I britiske medier er prisen for sikkerhetstiltakene rundt bryllupet blitt kritisert. Kostnadene skal ha blitt betydelig høyere fordi brudeparet insisterte på å kjøre med hest og vogn rundt Windsor – slik prins Harry og Meghan Markle gjorde da de giftet seg i vår.

Les også: «Mine foreldre skammet seg»

Kongefamilien skal dessuten ha blitt provosert av kringkasteren BBC, som nektet å sende direkte fra vielsen. Begrunnelsen var at interessen for direktesendingen ble antatt å være lav.

Les også: Mann parkerte varebil på Slottsplassen

Her er de nye offisielle bildene av kongefamilien