Tilstår drap på bulgarsk journalist

Den bulgarske gravejournalisten Viktoria Marinova ble funnet voldtatt og drept sist helg. En 21 år gammel mann som ble pågrepet i Tyskland tirsdag, har tilstått drapet.
Den bulgarske gravejournalisten Viktoria Marinova ble funnet voldtatt og drept sist helg. En 21 år gammel mann som ble pågrepet i Tyskland tirsdag, har tilstått drapet. Foto: Filip Dvorski / AP

Mannen som er pågrepet og siktet for drapet på den bulgarske journalisten Viktoria Marinova, har tilstått drapet, opplyser tysk påtalemyndighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen, som er bulgarsk statsborger, ble pågrepet i Tyskland tirsdag og siktet for voldtekt og overlagt drap. Han har tilstått drapet, men nekter for å ha voldtatt Marinova, opplyser tysk påtalemyndighet fredag.

Mannen vil i løpet av kort tid bli utlevert til Bulgaria.

Viktoria Marinova (30) ble funnet voldtatt og drept i en park i byen Ruse i Bulgaria lørdag. Hun var en kjent journalist og ledet et TV-program som i forrige uke la fram opplysninger om mulig misbruk av EU-midler.

Bulgarsk politi etterforsker om drapet har noe med jobben hennes å gjøre, men myndighetene i landet sa tidligere denne uken at bevisene tyder på at angrepet var spontant og ikke kan settes i sammenheng med hennes virke som gravejournalist.

EU-kommisjonen har bedt om en grundig etterforskning av drapet, og bulgarske myndigheter etterforsker også påstandene om misbruk av EU-midler.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært