Saudi-Arabias ambassadør til USA bedt om å gi rapport

Tyrkiske kilder hevder at Jamal Khashoggi ble drept og partert da han oppsøkte det saudiarabiske konsulatet i Istanbul for å skaffe vielsespapirer 2. oktober. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix
Tyrkiske kilder hevder at Jamal Khashoggi ble drept og partert da han oppsøkte det saudiarabiske konsulatet i Istanbul for å skaffe vielsespapirer 2. oktober. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA har bedt den saudiarabiske ambassadøren til landet, som har reist hjem til Saudi-Arabia, om å skaffe informasjon om Khashoggi-saken innen han returnerer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talsperson Heather Nauert ved utenriksdepartementet sier ambassadøren prins Khalid bin Salman har tatt turen til hjemlandet. Han har fått beskjed om at når han returnerer, ønsker departementet en rapport fra ham.

Tyrkiske kilder hevder at Jamal Khashoggi ble drept og partert da han oppsøkte det saudiarabiske konsulatet i Istanbul for å skaffe vielsespapirer. Khashoggi, som jobbet som journalist i Washington Post, er ikke blitt sett siden han gikk inn i bygningen 2. oktober.

En rekke land, inkludert USA, har gått ut og krevd svar fra Saudi-Arabia om hva som har hendt med journalisten. Men landet hevder å ikke ha noe med forsvinningen å gjøre.

Nauert ga ikke informasjon om hvorfor ambassadøren har tatt turen til hjem.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært