Leteaksjoner pågår etter orkanen Michael

Ødeleggelsene er store ved Mexico Beach, der det bor 1.200 mennesker. Foto: Douglas R. Clifford / Tampa Bay Times via AP / NTB scanpix
Ødeleggelsene er store ved Mexico Beach, der det bor 1.200 mennesker. Foto: Douglas R. Clifford / Tampa Bay Times via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sju personer har mistet livet som følge av den svært kraftige orkanen Michael, som traff Florida onsdag og fortsatte videre mot flere andre delstater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst sju personer er bekreftet omkommet i Florida, Georgia og North Carolina, ifølge Reuters som siterer myndighetene.

Minst fire av personene døde i Panhandle-området nordvest i Florida. I området Mexico Beach midt i Panhandle er hus totalødelagte av vind og stormflo, båter ligger slengt inn i hager og gatene er fylt med falne trær og strømmaster.

Ifølge ABC News er nå totalt over 1,2 millioner boliger og bedrifter strømløse.

Leter etter omkomne

Florida-guvernør Rick Scott sier ekstremværet har ført til utrolig store ødeleggelser og at letemannskaper jobber i de utsatte områdene for å finne overlevende og eventuelt flere ofre.

– Jeg er veldig bekymret for innbyggerne våre som ikke evakuerte, og jeg bare håper at vi ikke har mange tapte liv, sier han til ABC.

Ifølge det amerikanske militæret er over 2.000 soldater utstasjonert til området. USAs president Donald Trump sier torsdag at regjeringen lover å hjelpe ofrene.

– Våre hjerter er med de tusenvis som har fått eiendommer ødelagt, i flere tilfeller helt knust. Vi vil ikke stoppe eller hvile før jobben er gjort og alle er gjort rede for, sier han.

Svært kraftig orkan

Uværet traff kysten som en kategori 4-orkan med en vindstyrke på nesten 70 meter per sekund. Det er den kraftigste orkanen som treffer dette området på hundre år.

Vinden avtok imidlertid raskt etter hvert som orkanen beveget seg innover i landet. Da den lå over Georgia, ble den nedgradert til kategori 1. Torsdag ble det meldt at flere tornadoer hadde rammet delstaten som følge av uværet. I flere andre delstater, som North Carolina og Virginia, er det meldt om oversvømmelser.

Forsikringsselskapet Karen Clark & Company, som lager statistikker for slike katastrofer, estimerer at orkanen vil komme til å koste rundt 8 milliarder dollar, rundt 65 milliarder kroner.

Michael passerte torsdag South Carolina og North Carolina, og uværet går nå videre ut i Atlanterhavet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært