Mann dømt til fire års fengsel for sovevoldtekt

En 60 år gammel mann er dømt til fire års fengsel for en sovevoldtekt i Harstad i november i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen forklarte i retten at han ikke husker at det skjedde noe mellom ham og kvinnen natten til lørdag 11. november i fjor. Denne forklaringen fester retten ikke lit til, heter det i dommen fra Trondenes tingrett.

Retten finner det bevist at kvinnen «sov samtidig som hun hadde en betydelig påvirkningsgrad etter inntak av alkohol» og at hun dermed ikke var i stand til å motsette seg tiltaltes handlinger. I og med at hun sov, kunne hun heller ikke gi samtykke, påpekes det i dommen.

Minstestraffen for voldtekt til samleie er tre år, mens normalstraffen som er beskrevet i lovarbeidene er fire år. Retten fant ingen formildende eller skjerpende omstendigheter i saken. I tillegg til fire års fengsel, er mannen dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært