Afrikas yngste milliardær bortført

Afrikas yngste milliardær, 43 år gamle Mohammed Dewji er bortført. Foto: Khalfan SAID HASSAN / AFP / NTB scanpix.
Afrikas yngste milliardær, 43 år gamle Mohammed Dewji er bortført. Foto: Khalfan SAID HASSAN / AFP / NTB scanpix.

Afrikas yngste milliardær, 43 år gamle Mohammed Dewji, er bortført av maskerte menn i Dar-es-Salaam i Tanzania, opplyser politiet i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dewji leder MeTL Group, som har virksomhet innen landbruk, forsikring, transport og matvareindustrien i ti land. Han er også den største eieren i fotballklubben Simba FC.

Torsdag ble han stanset og bortført av væpnede og maskerte menn da han var på vei inn i et treningsstudio i Dar-es-Salaam.

– Foreløpig informasjon tyder på at han ble bortført av hvite som kom i to biler, opplyser guvernør Paul Makonda.

Politisjefen i Dar-es-Salaam, Lazaro Mambosasa, antyder at utenlandske kriminelle kan stå bak bortføringen og forteller at de avfyrte skudd i lufta før de kastet Dewji inn i en bil og forsvant fra stedet.

Politiet vet ikke hvor kidnapperne har tatt veien, men opplyser at det alt er foretatt pågripelser i saken. Det er ikke kjent hvem som er pågrepet, eller hvilken befatning de eventuelt har med kidnapperne.

Dewji ble født i Tanzania og studerte ved Georgetown-universitetet i USA. Han var også representant i Tanzanias nasjonalforsamling fra 2005 til 2015.

I 2013 prydet han forsiden til Forbes, og to år etter utropte de ham til årets mann i Afrika. Ifølge tidsskriftet er Dewji i dag Afrikas 17. rikeste.

Aktuelt: Xi lover 500 milliarder til lån og investeringer i Afrika

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært