Qatar kommer Gaza til unnsetning

Gazastripen har vært gjenstand for israelsk blokade siden Hamas vant valget i 2006. Siden mars har det vært store demonstrasjoner i den palestinske enklaven, som er på størrelse med Hamar kommune og huser 2 millioner mennesker. Foto: AP / NTB scanpix
Gazastripen har vært gjenstand for israelsk blokade siden Hamas vant valget i 2006. Siden mars har det vært store demonstrasjoner i den palestinske enklaven, som er på størrelse med Hamar kommune og huser 2 millioner mennesker. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Gazastripen mottok denne uka drivstoff og løfte om humanitærhjelp til en verdi av over 1,7 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gazastripens 2 millioner innbyggere har de siste årene måttet klare seg med strøm noen få timer i døgnet, noe som også har rammet drikkevannsforsyningen og kloakkrenseanleggene.

Tirsdag mottok det eneste kraftverket i den beleirede palestinske enklaven drivstoff til en verdi av nærmere 500 millioner kroner, donert av Qatar.

Onsdag fulgte Qatar opp og lovet ytterligere 1,2 milliarder kroner i humanitærhjelp, som skal distribueres av FNs utviklingsfond (UNDP).

Hamas har styrt Gazastripen siden de gikk seirende ut av valget i de palestinske områdene i 2006 og har tette bånd til Qatar. Flere tidligere Hamas-ledere bor i landet, blant dem Khaled Meshaal.

Qatar har selv vært gjenstand for en blokade siden juni 2017, da Saudi-Arabia gikk hardt ut mot emiratet som de anklager for å støtte «ekstremister» i regionen og stå Iran nær. Qatar avviser begge anklager.

Aktuelt: Assad lover amnesti til desertører i og utenfor Syria

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært