Tre unge kvinner funnet drept ved gresk-tyrkisk grense

Tre unge kvinner er funnet døde med knivstikk i halsen ved elven Evros på grensen mellom Hellas og Tyrkia, opplyser gresk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre antas å ha vært på vei fra Tyrkia til Hellas, men nasjonaliteten og identiteten deres er ukjent. Politiet mener de var i alderen 15–25 år.

Det var en bonde som fant dem i nærheten av landsbyen Pragi onsdag.

I år har det kommet dobbelt så mange migranter og flyktninger til Evros-området sammenlignet med fjoråret. Tall fra gresk politi viser at 8.407 personer er blitt pågrepet på grensen i årets seks første måneder. I samme periode i fjor lå tallet på 1.611.

– Det har vært en stor økning de to siste månedene, og kontroll er vanskelig. Minst fem menneskesmuglere blir pågrepet hver dag, sa Chryssovalantis Yalamas, som er ansvarlig for gresk grensekontroll, nylig til gresk presse.

Også de greske øyene har opplevd en økning i antall ankomster i år sammenlignet med fjoråret.

Fra januar til juli i år druknet det tolv mennesker i grenseelven, ifølge offisielle greske tall. FN anslår at hundrevis av mennesker druknet i grenseelva siden år 2000.

De fleste som tar seg fra Tyrkia til Hellas, håper å ta seg til land lenger nord i Europa, men de blir ofte værende på Balkan ettersom grensene nordover er stengt.

Les også: Marokko med målrettede tiltak mot menneskesmugling

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært