Stephen Hawkings siste bok: «Korte svar på store spørsmål»

Professor Stephen Hawking i et arkivfoto fra 2015. NTB Scanpix/AP.
Professor Stephen Hawking i et arkivfoto fra 2015. NTB Scanpix/AP.

Forleggeren lover «forsøk på svar på noen av universets største spørsmål» når den avdøde kosmologen Stephen Hawkings siste bok utgis til neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Brief Answers to the Big Questions» er til salgs fra tirsdag neste uke.

– Boken, som vår far arbeidet med da han døde, trekker på hans private arkiv og består av hans siste tanker om noen av universets største spørsmål, sier datteren Lucy Hawking, ifølge nettmagasinet Verdict.

Hawking jobbet med boken da han døde 76 år gammel 14. mars i år. Den er ferdigstilt i samarbeid med Hawkings kolleger, familie og Stephen Hawking Estate.

Da han døde besluttet forvalterne av dødsboet å ferdigstille prosjektet, «et utvalg av hans dypeste, lettest tilgjengelige og mest betimelige refleksjoner.»

Boken er en samling av Cambridge-professorens «mest feirede og mest dypsindige artikler», skriver The Independent . Den utgis av forlaget Bantam.

– Gud og sorte hull

Boken dekker ifølge forhåndsomtalen en rekke av spørsmålene Hawking var opptatt av i sin levetid: «alt fra universets opprinnelse, sorte hull, utenomjordisk intelligens og Guds eksistens til viktigheten av kolonisering av rommet, og farer og muligheter ved kunstig intelligens.»

Den verdensberømte forskeren skrev en rekke populærvitenskapelige bøker i sin levetid. «Univers uten grenser» om vårt univers’ utvikling og opprinnelse, ble en internasjonal bestselger etter utgivelsen i 1988.

Hawking var også svært godt ansett faglig sett, takket være sitt arbeid med blant annet gravitasjon, relativitetsteorien og sorte hull.

Les også: Hawkings siste studie: – Kan finnes flere univers enn vårt eget

SE VIDEO: Stephen Hawking – fysikkens mesterhjerne:

Alvorlig sykdom

Professoren led av sykdommen ALS, som gjorde at han sine siste leveår utelukkende kunne kommunisere ved hjelp av ansiktsmusklene og spesialtilpasset teknologi.

Boken lanseres på flere arrangement i regi av Hawking-stiftelsen mandag, og er til salgs fra tirsdag 16. oktober. Deler av inntektene vil bli donert til Foreningen for motonevronsykdom og Stephen Hawking-stiftelsen.

Les også: Hva skal forskerne si hvis de finner intelligent liv i rommet?

SE VIDEO: Hawkings siste studie: – Kan finnes flere univers enn vårt eget:

SE VIDEO: Hawkings fantastiske trøst til knuste ungpikehjerter:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært