Opposisjonsleder i Bangladesh unnslapp dødsstraff

Den bangladeshiske opposisjonslederen Tarique Rahman unnslapp dødsstraff, men er dømt til fengsel på livstid for granatangrepet mot nåværende statsminister Sheikh Hasina i 2004. Dette bildet ble tatt i 2007. Rahman flyktet til London i 2008 og er dømt in absentia for angrepet. Arkivfoto: Pavel Rahman/Ap/NTB scanpix
Den bangladeshiske opposisjonslederen Tarique Rahman unnslapp dødsstraff, men er dømt til fengsel på livstid for granatangrepet mot nåværende statsminister Sheikh Hasina i 2004. Dette bildet ble tatt i 2007. Rahman flyktet til London i 2008 og er dømt in absentia for angrepet. Arkivfoto: Pavel Rahman/Ap/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

19 personer er dømt til døden for angrepet mot Bangladeshs nåværende statsminister Sheikh Hasina i 2004. Opposisjonsleder Tarique Rahman fikk livstidsdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om dødsstraff også for Rahman, men domstolen i Dhaka valgte å dømme ham til livstids fengsel.

Rahman, som er sønn til tidligere statsminister Khaleda Zia, er blant 49 personer som er tiltalt for et granatangrep mot Sheikh Hasina i 2004. 20 mennesker ble drept i angrepet. Hasina overlevde, men fikk alvorlige øreskader.

Rahman (50) ble dømt in absentia. Han flyktet til London i 2008 og styrer Bangladesh' største opposisjonsparti BNP derfra.

Rahmans advokat Sanullah Mia har tidligere uttalt at anklagene mot klienten er politisk motivert og at det ikke finnes noen bevis eller vitner som knytter ham til angrepet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært