Barnefattigdom i Sverige går ned

Sverige opplever at færre barn lever i fattigdom. Men ulikhetene øker stadig, viser en ny rapport fra Redd Barna i Sverge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for nedgangen er knyttet til en positiv konjunktur og at stadig flere er i arbeid. Mellom 2011 og 2016 minsket barnefattigdommen i Sverige fra 25,2 prosent til 21,4 prosent for enslige foreldre. Under samme periode minsket fattigdommen fra 25,5 prosent til 21,6 prosent for barn med utenlandsk bakgrunn. I tilfeller der barn bor sammen med begge foreldrene sine viser tallene en nedgang fra 6,5 prosent til 5,6 prosent.

– Så de aller fleste barnefamilier har fått det betydelig mye bedre. Men utviklingen går betydelig langsommere for dem med lavere inntektsnivå, sier Ola Matsson, sjef for Redd Barna i Sverige.

Til tross for at barnefattigdommen minsker, viser rapporten at ulikheten blir stadig større. Det gjelder mellom kommuner og til dels ulike grupper, hvor man fortsatt ser store skiller. I rapporten kommer det fram at fattigdom blant barn med utenlandsk bakgrunn er sju ganger høyere enn for barn med etnisk svenske foreldre.

Opp mot 42 prosent av alle barn med både utenlandsk bakgrunn og med enslige foreldre lever i økonomisk fattigdom, mot 1,4 prosent av dem som bor med begge foreldrene sine og hvor foreldrene har svensk bakgrunn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært