Pågripelse i Tyskland etter journalistdrap i Bulgaria

Mange har tent lys og lagt ned blomster ved et bilde av den drepte TV-reporteren Viktoria Marinova ved Frihetsmonumentet i byen Ruse i Bulgaria. Marinova ble funnet voldtatt og drept på lørdag. Politiet etterforsker om drapet har sammenheng med hennes arbeid som gravejournalist. Foto: Valentina Petrova / AP / NTB scanpix
Mange har tent lys og lagt ned blomster ved et bilde av den drepte TV-reporteren Viktoria Marinova ved Frihetsmonumentet i byen Ruse i Bulgaria. Marinova ble funnet voldtatt og drept på lørdag. Politiet etterforsker om drapet har sammenheng med hennes arbeid som gravejournalist. Foto: Valentina Petrova / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En person er pågrepet i Tyskland i forbindelse med drapet på den bulgarske journalisten Viktoria Marinova, opplyser bulgarsk påtalemyndighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bekreftelsen kom onsdag morgen.

Noen timer i forveien skrev den bulgarske avisen 168 Chasa at en mann i 20-årene skulle være pågrepet i Tyskland.

Han skal søndag ha reist til Tyskland hvor moren hans bor, dagen etter at Marinova ble funnet voldtatt og drept i byen Ruse i Bulgaria.

Marinova ledet et TV-program som i forrige uke la fram opplysninger om mulig misbruk av EU-midler. Politiet etterforsker om drapet har noe med jobben hennes å gjøre. Ifølge TV-stasjonen TVN, der Marinova var programleder, kjente ikke den pågrepne mannen journalisten.

Tidligere tirsdag ble en rumensk statsborger med ukrainsk opphav pågrepet og varetektsfengslet i forbindelse med drapet. Men senere samme kveld opplyste politiet at mannen vil bli løslatt og siktelsen frafalt.

Bulgarsk påtalemyndighet sier de også vil etterforske påstandene om misbruk av EU-midler som den drepte gravejournalisten var i ferd med å undersøke.

EU-kommisjonen krevde mandag en grundig etterforskning av drapet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært