Republikansk senator vil stanse våpensalg til Saudi-Arabia

Den republikanske senatoren Rand Paul sier han vil tvinge fram en avstemning i Senatet om å stanse våpensalget til Saudi-Arabia på bakgrunn av journalist Jamal Khashoggis forsvinning. Journalisten var en sterk kritiker av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salmans (bildet) politikk. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix
Den republikanske senatoren Rand Paul sier han vil tvinge fram en avstemning i Senatet om å stanse våpensalget til Saudi-Arabia på bakgrunn av journalist Jamal Khashoggis forsvinning. Journalisten var en sterk kritiker av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salmans (bildet) politikk. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den republikanske senatoren Rand Paul vil tvinge fram en avstemning i Senatet om stans i våpensalget til Saudi-Arabia, etter av journalisten Khashoggi forsvant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paul sier han ønsker å blokkere våpenleveringene til landet om det finnes noen som helst indikasjoner på at saudierne er innblandet i drapet på journalisten, som var kritisk til regimet.

Den saudiarabiske journalisten og dissidenten Jamal Khashoggi befant seg inne i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul da han forsvant tirsdag i forrige uke. Flere ikke navngitte kilder hevder han ble drept der inne. Khashoggi har det siste året bodd i eksil i USA.

Paul, som står president Donald Trump nær, har lenge vært kritisk til saudiarabiske myndigheter. I et intervju med en radiokanal i Kentucky tirsdag erkjenner Paul at han og presidenten har ulikt syn på Saudi-Arabia.

– Men hvem vet, presidenten kan komme til å skifte mening her, om det finnes bevis for at de drepte denne journalisten, sa han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært