Over 90 politikere og aktivister pågrepet i Tyrkia

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan truer med å fjerne ordførere fra det prokurdiske partiet HDP fra deres verv. Her fra et besøk i Budapest i Ungarn mandag. Foto: Tamas Kovacs / MTI via AP / NTB scanpix.
Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan truer med å fjerne ordførere fra det prokurdiske partiet HDP fra deres verv. Her fra et besøk i Budapest i Ungarn mandag. Foto: Tamas Kovacs / MTI via AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Tyrkisk politi har pågrepet over 90 lokalpolitikere og aktivister, hovedsakelig i den kurdiskdominerte regionen Diyarbakir.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av de pågrepne politikerne tilhører landets største prokurdiske opposisjonsparti HDP, sier partiets talskvinne Bermali Demirdogen.

De arresterte politikerne er anklaget for forbindelser til det forbudte kurdiske partiet PKK, som er listet som en terrororganisasjon av tyrkiske myndigheter, USA og EU.

Politiet gjennomførte aksjoner i ni tyrkiske provinser, men de fleste pågripelsene ble gjort i Diyarbakir. En rekke dokumenter og digitalt materiale skal ha blitt konfiskert i aksjonene. Ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu ble det totalt utstedt 151 arrestordre mot personer mistenkt for bånd til PKK.

HDP og partiets regionale underavdeling DBP, ble største parti i Diyarbakir i lokalvalget i 2014. Etter det mislykkede kuppforsøket i 2016 og regjeringens senere forfølgelse av motstandere, har imidlertid flere HDP-ordførere blitt tvunget fra sine verv etter anklager om bånd til PKK, og distriktene deres har blitt satt under ny administrasjon.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truet søndag med å fjerne HDP-ordførere fra deres verv også etter det kommende lokalvalget i mars.

– Selv i disse valgene vil vi ikke vente, selv ikke om de som er involvert i denne type terrorisme, er valgt. Vi vil umiddelbart ta nødvendige skritt for å fortsette på vår vei mot å tildele verv, sa han.

Les også:

– Tyrkia mener saudiarabisk regimekritiker ble drept av Saudi-Arabia

Kraftig inflasjonsstigning i Tyrkia

Over 200 personer pågrepet i Tyrkia for ulovlige pengeoverføringer til USA

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært