Kona til savnet Interpol-sjef sier hun har mottatt telefontrusler

Arkivfoto av Meng Hongwei da han holdt åpningstalen på en Interpol-kongress i Singapore i fjor. Han er nå under etterforskning i Kina og leverte søndag kveld sin oppsigelse som Interpol-sjef.
Arkivfoto av Meng Hongwei da han holdt åpningstalen på en Interpol-kongress i Singapore i fjor. Han er nå under etterforskning i Kina og leverte søndag kveld sin oppsigelse som Interpol-sjef. Foto: Wong Maye-e / AP/NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kona til den savnede Interpol-presidenten Meng Hongwei sier hun har mottatt telefontrusler. Hun får nå politibeskyttelse i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grace Meng sier til nyhetsbyrået AP at ektemannens forsvinning har satt henne i stor fare.

Hun forteller at hun har mottatt en truende telefonsamtale i tillegg til den urovekkende tekstmelding fra ektemannen som viste en kniv-emoji.

Meng var sist på jobb ved Interpols kontor i Lyon i Frankrike 29. september. Han dro derfra til hjemlandet Kina. Han ble meldt savnet av kona da hun ikke fikk kontakt med ham etter at han hadde ankommet hjemlandet.

Grace Meng sier hun tolker kniv-emojien som hans måte å si at han var i fare. Hun sier hun ikke har noen informasjon om hvor han er nå.

Kinesiske myndigheter sendte mandag ut en kort uttalelse der det het at Meng etterforskes for å ha tatt imot bestikkelser. Dagen før meldte myndighetene at Meng går av fra sitt verv som president i den internasjonale politiorganisasjonen med umiddelbar virkning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Meng er under etterforskning som følge av sin egen stahet og har satt seg selv i vansker, står det i uttalelsen.

Les også: Kina hevder savnet Interpol-sjef mottok bestikkelser

Meng har vært Interpols president i to år. Han har også fortsatt posten som viseminister for offentlig sikkerhet i Kina.

Den Hongkong-baserte avisen South China Morning Post skrev fredag at Meng ble ført bort av medlemmer fra landets disiplinærkomité umiddelbart etter at flyet han kom med hadde landet i Beijing.

Forsvinningen er den siste i en rekke saker der høytstående tjenestemenn i regjeringsapparatet, milliardærer og selv en av landets største kjendiser har forsvunnet i uker eller måneder før de har dukket opp igjen.

Bakgrunn: Interpol-sjefen forsvunnet i Kina