Indonesisk øy rammet av nytt jordskjelv

Et boligområde i Palu på den indonesiske øya Sulawesi ble totalt ødelagt da et kraftig jordskjelv inntraff 28. september. Tirsdag ble et nytt jordskjelv registrert samme sted, men det er så langt ikke meldt om nye skader.
Et boligområde i Palu på den indonesiske øya Sulawesi ble totalt ødelagt da et kraftig jordskjelv inntraff 28. september. Tirsdag ble et nytt jordskjelv registrert samme sted, men det er så langt ikke meldt om nye skader. Foto: Fauzy Chaniago / AP

Et nytt jordskjelv rammet den indonesiske øya Sulawesi tirsdag, knappe to uker etter at tusenvis døde som følge av et annet skjelv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdagens skjelv ble målt til en styrke på 5,2 med en dybde på 10 kilometer. Episenteret lå 5 kilometer nordøst for øya, ifølge talsmann Sutopo Nugroho i landets katastrofemyndigheter.

– Skjelvet kjentes kraftig i fem sekunder, sa han.

Innbyggere i Palu sier folk fikk panikk og løp ut i gatene. Det er så langt ikke meldt om personskader eller ødeleggelser.

28. september ble øya rammet av et svært dødelig skjelv som også utløste en tsunami. 1.948 mennesker er så langt bekreftet omkommet, men tallet er ventet å stige kraftig mens letingen etter savnede fortsetter.

Les også: Nær 2.000 bekreftet døde i Indonesia

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært