Trump sier han ikke vil sparke Rosenstein

USAs visejustisminister Rod Rosenstein etter et møte med president Donald Trump på Air Force One fra Florida til Washington mandag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
USAs visejustisminister Rod Rosenstein etter et møte med president Donald Trump på Air Force One fra Florida til Washington mandag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs visejustisminister Rod Rosenstein sitter fortsatt trygt, ifølge president Donald Trump som sier de nå kommer godt overens.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg vil ikke gjøre noen endringer, sa Trump til journalister i Det hvite hus da han ble spurt om han vil sparke Rosenstein.

For rundt en måned siden så det ut til at Rosenstein var på vei ut etter at det ble publisert flere artikler om hva Rosenstein skal ha sagt om presidenten bak lukkede dører.

På en flytur i Air Force One fra Florida til Washington mandag hadde imidlertid Rosenstein og Trump et 45 minutter langt møte, ifølge Det hvite hus.

– Vi hadde nettopp en veldig fin samtale. Vi kommer faktisk godt overens. Virkelig godt, sa Trump til pressen etter at han landet.

Det hele begynte med artikler i The New York Times der ikke navngitte kilder hevdet at Rosenstein våren 2017 foreslo hemmelige opptak av Trump som bevis på hans mentale tilstand. Rosenstein har kalt artikkelen «unøyaktig og ukorrekt». Avisen har også skrevet at Rosenstein har foreslått å finne en måte å avsette Trump på, noe visejustisministeren også har avvist.

Om Rosenstein skulle få sparken, kan det få følger for spesialetterforsker Robert Muellers gransking av påstandene om at Trump fikk russisk bistand i valgkampen i 2016.

Det var Rosenstein som utnevnte Mueller etter at justisminister Jeff Sessions hadde erklært seg inhabil i Russland-granskingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»10:27NorgeDød mann i Bjørvika i Oslo er identifisert
Populært