Lokalpolitiker anklaget for drapsforsøk mot Maduro død i Venezuela

Folk samlet seg mandag utenfor hovedkvarteret til SEBIN i Caracas i Venezuela etter at byrådsmedlem Fernando Alberto Alban Salazar falt fra et vindu i 11. etasje. Foto: Fernando Llano / AP / NTB scanpix
Folk samlet seg mandag utenfor hovedkvarteret til SEBIN i Caracas i Venezuela etter at byrådsmedlem Fernando Alberto Alban Salazar falt fra et vindu i 11. etasje. Foto: Fernando Llano / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokalpolitikeren Fernando Alban er død etter å ha falt fra 11. etasje ut av et vindu i hovedkvarteret til sikkerhetstjenesten SEBIN i Venezuela.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Venezuelanske myndigheter opplyser mandag at Alban tok livet av seg, mens opposisjonen i landet anklager myndighetene for å skjule sannheten om dødsfallet.

Alban var medlem av byrådet i Caracas og ble i helga pågrepet, siktet for å ha vært involvert i et angivelig droneangrep mot landets president Nicolás Maduro 4. august. Alban knyttes til opposisjonslederen Julio Borges, som er i eksil i Colombia og gjentatte ganger har blitt anklaget for å ha medvirket til det regjeringen kaller et attentat og en planlagt massakre.

– Da fangen ble overført til retten, oppholdt han seg i et venterom. Han kastet seg ut av vinduet der og falt, det forårsaket hans død, opplyste innenriksminister Nestor Reverol på Twitter.

Ulike versjoner

En annen versjon går ut på at Alban skal ha bedt om å få gå på badet og at det var derfra han falt fra et vindu.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonen i Venezuela er skeptisk til forklaringene.

– Kamerater og venner av Fernando Alban vet at han var en sterk mann med sterke kristne verdier. Vi klandrer Nicolás Maduro og hans torturregime for det som har skjedd, skriver Albans partifeller på Twitter.

Tidligere presidentkandidat Henrique Capriles påpeker at de som kjente Alban vet at han aldri ville begått selvmord.

Aktuelt: Amnesty-rapport: Drapsraten i Venezuela ligner en krigssone

– Bekymringsfullt

Den amerikanske senatoren Bob Corker, formann i Senatets komité for utenriksrelasjoner, var på reise i Venezuela mandag og skal ha bedt regjeringen i landet redegjøre for omstendighetene rundt dødsfallet.

– Dette er bekymringsfullt, og regjeringen har et ansvar for å sikre at alle forstår hvordan det kunne skje, skriver han på Twitter.

Minst 15 personer er pågrepet og anklaget for å ha noe å gjøre med droneangrepet i august.

Aktuelt: FN ber Venezuela ta imot hjelp