Limousinen i dødsulykken i New York besto ikke kontroll

En politimann og et medlem av den amerikanske havarikommisjonen (NTSB) er på stedet der dødsulykken i Schoharie i New York fant sted lørdag. Foto: Hans Pennink / AP / NTB scanpix
En politimann og et medlem av den amerikanske havarikommisjonen (NTSB) er på stedet der dødsulykken i Schoharie i New York fant sted lørdag. Foto: Hans Pennink / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New York-guvernør Andrew Cuomo sier limousinen som var involvert i dødsulykken i New York ikke hadde bestått kontroll og sjåføren manglet nødvendig sertifikat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet arbeider med å undersøke hva som forårsaket ulykken i småbyen Schoharie i delstaten New York, lørdag ettermiddag lokal tid.

Det er antatt at limousinen holdt høy hastighet da den kjørte gjennom et T-kryss og krasjet i en parkert SUV. Alle de 18 passasjerene, inkludert sjåføren, døde. I tillegg omkom to tilfeldige forbipasserende.

Ifølge Cuomo var 19-seteren utstyrt med noen setebelter, men det er uklart om disse ble brukt. Guvernøren sier også at sjåføren manglet nødvendig sertifikat for slike kjøretøy, i tillegg til at limousinen ikke hadde bestått en kontroll som undersøkte understell, fjæring og bremser.

Etterforskningen vil vise om sjåføren forsøkte å bremse. Det er ikke funnet bremsespor, men styreleder Robert Sumwalt i den amerikanske havarikommisjonen (NTSB) sier det kan skyldes værforholdene eller ABS-bremsene.