Sarkozy tapte forsøk på å unngå korrupsjonssak

Tidligere president Nicolas Sarkozy (t.v.) sammen med sin kone Carla Bruni Sarkozy og tidligere president François Hollande under en minneseremoni for sangeren Charles Aznavour, som døde i forrige uke.
Tidligere president Nicolas Sarkozy (t.v.) sammen med sin kone Carla Bruni Sarkozy og tidligere president François Hollande under en minneseremoni for sangeren Charles Aznavour, som døde i forrige uke. Foto: Christophe Ena / AP/NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy har tapt forsøket på å få korrupsjonssaken mot seg henlagt og er ett skritt nærmere rettssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en ikke navngitt rettskilde har en ankedomstol i Paris avslått Sarkozys krav om at påtalemyndighetens tiltalebeslutning henlegges. Han har også anket avgjørelsen om å stille ham for retten, men denne er ennå ikke behandlet.

Sarkozy anklages for korrupsjon og for å ha forsøkt å påvirke en dommer til å levere ut opplysninger i forbindelse med at han var mistenkt for å ha mottatt ulovlige pengebidrag fra L'Oreal-arvingen Liliane Bettencourt. Han ble senere frikjent i denne saken.

Også dommeren som Sarkozy skal ha forsøkt å få informasjon fra, er siktet i saken. Heller ikke han vant fram med anken, opplyser den ikke navngitte kilden mandag.

Les også: – Sarkozy siktet for ulovlig pengebidrag fra Gaddafi

Dommeren håpet på å få en drømmejobb i Monaco som takk for å ha hjulpet Sarkozy, ifølge anklagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sarkozy, som var Frankrikes president fra 2007 til 2012, er også anklaget i en annen korrupsjonssak som handler om at han skal ha mottatt ulovlige valgkampbidrag fra Libyas tidligere diktator Muammar Gaddafi. Sarkozy nekter for anklagene.

Bakgrunn: Sarkozy stilles for retten i sak om korrupsjon og forsøk på å påvirke dommer