– Dette er en forferdelig tid å hete Brett Kavanagh

<p> HØYESTERETTSDOMMER: Brett Kavanaugh. Bildet er tatt da forklarte seg for senatets justiskomité 27. september. En uke tidligere hadde Brett Kavanagh fortalt Twitter i en sjelden oppdatering at han likte øl...</p>
 HØYESTERETTSDOMMER: Brett Kavanaugh. Bildet er tatt da forklarte seg for senatets justiskomité 27. september. En uke tidligere hadde Brett Kavanagh fortalt Twitter i en sjelden oppdatering at han likte øl... Foto: Jim Bourg / Reuters

Bråket rundt innsettelsen av høyesterettsdommer Brett Kavanaugh har snudd livet til en 27-åring fra Kentucky i USA på hodet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har aldri vitnet for en senatskomité om seksuelle overgrep, eller vært årsaken til demonstrasjoner - men Brett Kavanagh har likevel hatt noen tøffe uker.

I helgen fortalte han om det på Twitter.

Nå går 27-åringens hjertesukk verden rundt - og deles hyppig i sosiale medier. I skrivende stund er det «likt» av over én million, og delt 165.000 ganger. Det er mer enn ti ganger'n av responsen president Donal Trump pleier å ha på sine meldinger.

Les også: Brett Kavanaugh blir USAs nye høyesterettsdommer

293 pågrepet under Kavanaugh-demonstrasjon

Må presentere seg med fullt navn

Det begynte så smått da Trump nominerte 53 år gamle Brett Kavanaugh til det mektige embetet som høyesterettsdommer i USA. 27 år gamle Kavanagh - som altå skriver sitt navn uten U - jobber som selger. Derfor må han presentere seg med fullt navn når han ringer kunder.

Etter hvert som bråket rundt dommer Kavanaugh eskalerte, fikk unge Kavanagh det stadig verre på jobb.

– Det første jeg sier er navnet mitt Brett Kavanagh. De første reaksjonene er bokstavelig talt «vent, hva sa du?». Og jeg må forklare, og fortelle at det har vært noen helt ville uker, sier Kavanagh til Louisville Courier Journal.

27-åringen sier han ikke er noen hyppig twitrer. Han hadde 127 «følgere» før han la han ut meldingen etter at dommer Kavanaugh ble stemt inn av senatet.

Les også: Ford gråtkvalt i høring: – Jeg trodde han skulle drepe meg

SE VIDEO: Senatet godkjenner Brett Kavanaugh som ny høyesterettsdommer:

Andre i samme båt

Brett Kavanagh (27) fortalte den lokale avisen om viraket som følge av at meldingen hans gikk viralt. Foto: Skjermdump Courier Journal
Brett Kavanagh (27) fortalte den lokale avisen om viraket som følge av at meldingen hans gikk viralt. Foto: Skjermdump Courier Journal

Unge Kavanagh beskriver det som om telefonen hans eksploderte.

– Den ble bokstavelig talt som en maskinpistol. Det var som om telefonen min fikk et virus. Den vibrerte konstant, sier Kavanagh til avisen.

Det tok ytterligere av da en rekke mennesker, som også deler navn med kjendiser, kommenterte meldingen hans, og sa de var gjenstand for samme fenomen.

– Ugh. Samme her, responderte nyhetsanker Anne Cutler , som har navn som ligner på navnet til den svært konservative kommentatoren og islam-refseren Ann Coulter, som blant annet mener USA bør atombombe flere muslimske storbyer som respons for hvert eneste terrorangrep i Vesten.

Og da tok det helt av:

– Hvordan går det kompiser, svarte »Michael Cohen», som deler navn med Trumps tidligere personlige advokat - som nå vitner mot ham.

Deretter «Mike Pence» (visepresident), «Sean Spicer» (tidligere talsmann i Det hvite hus), «Susan Collins» (republikansk politiker på vippen, som fikk kritikk for å støtte Kavanaugh), «Christine B. Ford» (psykologiprofessoren som hevdet å ha blitt utsatt for overgrep av Kavanaugh på 80-tallet).

Svar fra «visepresident» Mike Pence og «pressetalsmann i Det hvite hus» Sean Spicer.

Og så er det alle de som sjikanerer unge Brett Kavanagh ved å tagge hans navn i sine meningsytringer mot dommer Kavanaugh på Twitter.

Unge Kavanagh sier han ikke har gjort seg opp noen meninger om den eldre Kavanaughs nye plass i Høyesterett.

Men i en av hans sjeldne, tidligere Twitter-meldinger datert 20. september - altså nøyaktig en uke før bråket startet - la han ut en melding der han hyllet et lokalt øl - en drikk dommer Kavanaugh gjentatte ganger fortalte i senatshøringen at han likte:

Nå sier 27-åringen, som befinner seg langt unna Washington DC og alle kontroversene rundt høyesterettsdommeren:

– Jeg kjenner ikke fyren. Vi har samme navn, håret vårt er gredd i samme retning. Det er alt. Og... vi liker begge øl.

SE VIDEO: – Min familie og mitt navn er ødelagt!

Personvernpolicy