Fire søstre døde i limousin-ulykken i New York

Åstedet til den fatale limousin-ulykken i Schoharie i delstaten New York lørdag ettermiddag. WTEN / AP / NTB scanpix
Åstedet til den fatale limousin-ulykken i Schoharie i delstaten New York lørdag ettermiddag. WTEN / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Limousinen som krasjet i New York lørdag var fullastet med et bursdagslag som skulle feire en av fire søstre. Alle fire var blant de 20 som omkom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken fant sted i småbyen Schoharie, en by nær Albany i delstaten New York, lørdag ettermiddag lokal tid. Limousinen kom kjørende på rødt lys gjennom et kryss og krasjet i en parkert SUV utenfor en butikk.

18 av de omkomne satt i bilen, mens to av dem var tilfeldige forbipasserende. Også sjåføren døde. Festlaget var samlet til 30-årslaget til en av fire søstre.

– De tok et ansvarlig valg ved å leie en limousin slik at de ikke skulle måtte kjøre noe sted, sa tanten Barbara Douglas til journalister søndag. Hun sa at tre av søstrene hadde med seg ektefellene i bilen, og at parene etterlater seg flere barn.

En butikkansatt, Jessica Kirby, sier limousinen kom kjørende ned en bakke i «trolig over 100 kilometer i timen». Et av vitnene til ulykken, Linda Riley, satt i en bil i nærheten. Hun sier krasjet hørtes ut som en eksplosjon.

Styreleder Robert Sumwalt i den amerikanske havarikommisjonen (NTSB) karakteriserer trafikkulykken som den dødeligste i landet på nesten ti år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden