Tysk par dømt for tortur og drap på kvinner

«Skrekk-huset i Höxter» fotografert samme dag som dommen falt i saken mot Angelika og Wilfried Wagener. Foto: Marcel Kusch/ DPA / AP / NTB scanpix
«Skrekk-huset i Höxter» fotografert samme dag som dommen falt i saken mot Angelika og Wilfried Wagener. Foto: Marcel Kusch/ DPA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et tysk tidligere ektepar er dømt til fengsel og psykiatrisk behandling for å ha mishandlet en rekke kvinner. To av kvinnene døde av skadene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angelika Wagener (49) ble fredag dømt til 13 års fengsel, mens hennes tidligere ektemann Wilfried (48) ble dømt til elleve års tvungent psykisk helsevern.

Retten fant det bevist at paret over en periode på flere år lokket minst åtte kvinner til seg med kontaktannonser. Kvinnene ble innesperret i parets hus i landsbyen Höxter og utsatt for fysisk og psykisk mishandling.

Mishandlingen omfattet slag, påføring av brannsår og elektrosjokk. Da en av kvinnene døde av skadene i 2014, ble hun partert, frosset ned og senere brent.

Paret ble avslørt og pågrepet i 2016 da de forsøkte å kjøre en av kvinnene tilbake til hennes hjem. Bilen deres brøt sammen, og kvinnen ble brakt til sykehus hvor hun senere døde av skadene.

Tyske medier har kalt parets bolig «skrekk-huset i Höxter». Rettssaken er blitt ført i byen Paderborn. Forsvarerne har argumentert med at Wilfried Wagener burde dømmes til en kortere periode med tvungent psykisk helsevern siden han har nedsatt intelligens – og dermed mindre grad av ansvar for sine handlinger.