Togkollisjon i Sør-Afrika: 320 skadd

<p>Etterforskere på stedet etter det voldsomme sammenstøtet fredag morgen.</p>
Etterforskere på stedet etter det voldsomme sammenstøtet fredag morgen. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB scanpix

Flere hundre passasjerer ble skadd etter at to tog kolliderte i Johannesburg i Sør-Afrika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenstøtet skjedde i rushtiden torsdag 17:50 lokal tid ved stasjonen Van Riebeeckpark i den nordøstlige delen av Johannesburg, på traseen mot Pretoria 30, kilometer unna.

Minst 320 mennesker ble skadd, 32 av dem alvorlig, men det er ikke meldt om dødsfall.

– Det ene toget fikk mekaniske problemer og stod stille på en av plattformene. Det andre toget rullet på det samme sporet og krasjet i det første, forteller talsperson William Ntladi fra den lokale nødetaten til Eyewitness News.

Myndighetene i landet har satt i gang en etterforskning av hendelsen.

Ifølge en rapport fra landets jernbaneetat har til sammen 495 personer mistet livet i togulykker i løpet av 2016/17, mens 2079 ble skadd, ifølge Reuters, en økning på fem prosent fra forrige telling.

– Dødstog!

Fagforeningen til de ansatte i transportsektoren i Sør-Afrika, UNTU, krever at selskapet Metrorail sin drift stanses og setter alvorlige spørsmålstegn ved sikkerheten i landet som har Afrikas mest utbygde jernbanestrekninger.

– UNTU har tidligere advart om at passasjertogene er «dødstog», og at situasjonen er livstruende, men samferdselsministeren og jernbanemyndighetene har ignorert oss, sier talsperson Sonja Carstens til News24.

Sammenstøtet kommer bare én måned etter et lignende et i Johannesburg, der 112 mennesker ble skadd. Da fikk signaloperatøren skylda, ettersom at han skal ha antatt at sporet var klart.

I januar døde 19 mennesker og 254 ble skadd etter at et tog på vei fra Port Elizabeth til Johannesburg kolliderte med en lastebil. Samme måned skjedde enda en ulykke, også i Johannesburg, da ble 226 mennesker skadd, etter at to tog kjørte i hverandre.